Vagyonértékelési tevékenységünk

 

A Pátria Consult 1997 óta végez vagyonértékelési munkákat. A vagyonértékeléseken belül kiemelkedő szerepet tölt be az ingatlanok értékelése. Társaságunk a lakó célú ingatlanoktól kezdve a kereskedelmi, szolgáltató jellegű ingatlanokon keresztül, a több milliárd forint értékű ipari telephelyek értékelését is sikerrel végezte, illetve végzi. Az ingatlanok értékelésén kívül számos gép, berendezés, eszköz, továbbá immateriális javak, valamint cégek, üzletrészek, befektetések értékelését is végezzük.

 

2000 év óta, amióta újból beindult Magyarországon a lakossági jelzáloghitelezés, társaságunk jelentős és elismert szerepet tölt be a lakáscélú ingatlanok értékmeghatározásában is.


Állandó vagyonértékelője vagyunk:

  • a Takarék Ingatlan Zrt.-nek,
  • a Fundamenta-Lakáskassza Zrt-nek,
  • a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt-nek,
  • a CIB Bank Zrt-nek,
  • a Wellum Pénzügyi Zrt-nek,
  • SKYCREDIT Pénzügyi Zrt.
  • és számos Takarékszövetkezetnek.


A felsorolt kereskedelmi és jelzálog bankoknak a jelzálog-hitelezéshez kapcsolódóan évente több ezer darab ingatlanértékelést végzünk a 25/1997 (VIII.1.) PM rendeletben előírt követelményrendszer szerint.

Az értékbecslői munkánk során a Magyarországon érvényben lévő 25/1997.(VIII.1.)PM rendelet, az 54/1997.(VIII.1.)FM rendelet, valamint egyéb szakmai ajánlások mellett figyelembe vesszük és alkalmazzuk az EVS 2016 (European Valuation Standards) európai vagyonértékelési szabványrendszer, valamint a TEGOVA (The European Group of Valuers’ Associations) ajánlásait, útmutatásait.

Az utolsó három évben az ingatlanértékelési és vagyonértékelési munkáinkban a meghatározott vagyonértékek meghaladják az 50 Mrd forintot.

Társaságunk több alkalmazottja is okl. építészmérnök, illetve okl. építőmérnök és többen is rendelkeznek felsőfokú ingatlan értékelői bizonyítvánnyal melyet speciálisan a jelzálog hitelezés területén szereztek meg. Szakértőink közül többen ingatlanforgalmi valamint műszaki igazságügyi szakértők, továbbá szakértőink között vannak EUFIM minősített szakértők, építőipari műszaki ellenőrök és vízgazdálkodási szakértők is.

Termőföldek, ültetvények, erdők, tájvédelmi területek értékelésében okl. tájrendező és környezetfejlesztő szakmérnök, valamint okl. erdőmérnökök működnek közre.